Een digitale onderneming in vijf stappen

Digitalisering is niet meer weg te denken. Ongelofelijk veel data stroomt binnen en buiten uw onderneming. Dit vergt tijd & geld om alles op een correcte manier te beheren en een duidelijk overzicht van gegevens te bewaren. Ondernemers hebben vaak hun eigen manier van werken waarin ze steenvast geloven. Ook wordt er vaak gedacht dat digitalisering overbodig of nadelig is in hun sector. Maar misschien ondervindt u wel één van deze problemen?

 • Gekkenwerk om bepaalde documenten snel terug te vinden
 • Communicatie met werknemers vraagt een heuse inspanning
 • Overzicht verliezen in administratie
 • Onaantrekkelijke status naar jonge werknemers, klanten en mogelijke partners
 • U sleurt vaak met grote dossiers van de ene naar de andere locatie
 • Processen en resultaten analyseren zijn tijdrovend
 • Deadlines worden uit het oog verloren
 • Geen transparantie binnenin uw organisatie
 • ...

Dit zijn een aantal problemen die dankzij digitalisering omgezet kunnen worden naar een efficiëntievoordeel. Via deze vijf concrete stappen is het mogelijk om uw onderneming volledig digital proof te maken.

Stap 1

Eerst en vooral is het belangrijk om uw doel te bepalen. Waar stoort u zich momenteel aan? Verliest u onnodig tijd aan het zoeken van bepaalde documentatie? Wilt u een betere work-life balance creëren? Waar wilt u naartoe? En kan dit probleem opgelost worden door middel van digitalisering? Met een specifiek doel gaat u onnodige stappen elimineren. Concretiseer precies wat u wilt bereiken.

Stap 2

Breng uw workflow in kaart. Waaraan besteedt u momenteel enorm veel tijd? Al eens nagedacht over potentiële tools die u hierbij kunnen helpen? Zoek steeds naar vereenvoudiging! Analyseer & evalueer uw huidige processen.

Stap 3

Eenmaal u de stap waagt in de onbekende digitale wereld, is het belangrijk om op onderzoek te gaan. Maak een lijst van verschillende technische partners die uw probleem kunnen oplossen. Kunnen zij voldoen aan uw wensen & is er ook ruimte om een pakket te personaliseren? Let ook op met verouderde software systemen en bekijk het volledige kostenplaatje.

Stap 4

Betrek de collega’s die dagelijks met een bepaald probleem worstelen. Staan zij open voor deze digitale omgeving? Werkt u in teamverband of individueel? Stimuleer uw werknemers met een aantal concrete voordelen zoals;

 • Informatie delen wordt zoveel makkelijker
 • Geen gesleur meer met zware dossiers
 • Een innovatieve en aangename sfeer komt zo tot stand

Stap 5

Bekijk de behoeften van klanten & partners. Is er vraag naar een goede support en snelle afhandeling? Ga dan op zoek naar een uniek en geïndividualiseerd traject waar mensen een goed gevoel bij ontwikkelen. Stel het systeem regelmatig in vraag & maximaliseer productiviteit van interacties.

Book’u is zo’n vorm van digitalisering. Gegevens invoeren via Excel behoren nu tot het verleden. Dankzij een template kunt u de wekelijkse planning of bepaalde evenementen digitaliseren en speelt u in op de behoeftes van uw klant. Geen problemen meer met structuur, communicatie of laattijdige Dimona’s. Alles wordt geautomatiseerd en zo hebt u telkens een duidelijk overzicht van uw planning & poule van werknemers. Dankzij onze koppelingen met applicaties, creëren we een proces waar betere besluiten worden gemaakt. Ook nood aan meer tijd en een betere workflow? Contacteer ons dan vrijblijvend via onze site www.booku.be.

Flexijob
terug naar overzicht

U wenst meer informatie over de Book'u planningstool?
We staan u graag te woord om de verschillende mogelijkheden te bespreken.